31 Mart 2011 Perşembe

İbadete Yeniden Sarılabilmek, Ama Nasıl?




Her halukârda ibadetlere sarılmak ve onları yerine getirmek gerekir. Ancak ibadetler yapıldığında da sanki hiç yapılmamış gibi düşünmelidir. Çünkü, o zaman nefis yapılan ibadetten pay alamaz. İnsan da kendini kusurlu bulur. Bu durumda ibadetlere yeniden sarılmak ister.






29 Mart 2011 Salı

Allah'tan Başkasına El Açma




''Ya Davud, izzet ve celâlim hakkı için, bir insan mahluku bırakıp da benden imdat istediğinde, inancının doğruluğunu bilirsem, ona bütün kâinat düşmanlık ve hile yapsalar da ben ona yine kurtuluş veririm. Ya Davud, azamet ve kemalim hakkı için bir kimse beni bırakıp da başka kapıya sığınırsa, onun korunmasından bütün sebepleri keserim. Kendisini helak vadisine sokar, hüsrana uğratırım.''





28 Mart 2011 Pazartesi

Hacet Arz Etmek







Halka hacet arzetmek, Haktan gaflet ederek istemek ve istediği kimseye güvenmek kulluğa ters düşer. Ama mahlukatı ilahi lütfa sebep ve ilahi inayete vesile tanıyarak, asıl verici Hak'tır inancı olursa kulluğa ters düşmez.



Atâullah İskenderi

22 Mart 2011 Salı

Sözün Özü





Mademki bir avuç topraktansın, toprağı hatırla. Herkesi temiz bil ve temiz sözler söyle.








14 Mart 2011 Pazartesi

Hakk'a Yakınlık ve Huzur

Kulluğa ters düşen beşeri sıfatlardan sıyrılırsan Hakk'ın davetine icabet etmiş ve Hakk'a yaklaşmış olursun.


Hakk'a yakınlık ve huzur, nefsin alçaklığını bilmeye ve kötü ahlakın giderilmesine bağlıdır. Hak'tan uzaklık ve hicran ise nefse köle olmaya, heva hevese uymaya bağlıdır.




Hevâ-yı nefsten sermâye-i izzettir istiğna
Aziz olmazdı Yûsuf çekmese dâmen Züleyhâ'dan


Üstünlük sermayesi, nefsin heveslerine minnet etmemektir. Yusuf(as)Züleyha'nın eteğinden elini çekmeseydi, üstünlük kazanamazdı(yahut) Mısır'a aziz(sultan)olmazdı.


Atâûllah İskenderi


11 Mart 2011 Cuma

Aşık Odur ki;



Aşık oldur kim kılar canın feda cananına
Meyli canan etmesin her kim ki kıymaz canına
Canını canane vermektir kemale aşıkın
Vermeyen can itiraf etmek gerek noktasına



8 Mart 2011 Salı

Kalbin Tasfiye ve Tezkiyesi

Kalbini tevbe ile jeng-i günahtan pâk et
Sildirir, doğru yürüsün diyen âdem sa'at

-Refi-


''Saatinin doğru işlemesini isteyen kişi (nasıl ki onu bir saatçiye) sildirip temizletirse, (sen de bunun gibi) kalbini tevbe ile günah pasından temizle.''




6 Mart 2011 Pazar

Bu Kadar Enaniyet Niye?


Kibriya ve azamet Hakk'a yarar,
Kul olan da bu sıfatlar ne arar?


''Ey Gafil insan! Madem ki peygamber değilsin, ötelerden haber alamıyorsun, sana uyanlar da yok; bu yolda haddini bil, kendi safında kal; ileri gitme! Yürüdüğün hakikat yolunda da büyük bir velinin arkasından yürü ki, bir gün nefsaniyet kuyusundan çıkıp Hz. Yusuf gibi bir mana padişahı olasın.''





4 Mart 2011 Cuma

Hz. Mevlana'nın Duası


''Ey güçlükleri kolaylaştıran Allah'ım! Allah'ım bizi yolumuzu gül bahçesi gibi güzelleştir, varacağımız yerde sen bulun, konak yerimiz sen ol, yürüdüğümüz yol bizi sana götürsün, sadece cennete değil.



Allah'ım! Cennet karşılığıda müminlerin canlarını, mallarını satın aldığın gibi, kereminle bizim su küpümüzü, testimizi de kabul buyur. Şu beş duyudan meydana gelen, şu beş musluklu beden testisini; içindeki suyu, her çeşit kirlilikten, pislikten sen koru, sen temiz tut...''






2 Mart 2011 Çarşamba

Blog Mağdurları İçin Çözüm

Bloguna giremeyen arkadaşlar şu uygulamayı yaptıklarında engel aşılacak ve aynı adresten bloglamaya devam:)


Pc nin alt sağda yerel ağ bağlantısını tıkla. Özellikleri tıkla. İnternet iletişim kurallarını tıkla. Yeğlenen dns sürücüsü:156.154.70.22 Diğer dns sürücüsü: 156.154.71.22 yaz tamama tıkla. Bloglara hoş geldin!


Sizler de mümkünse bunu paylaşın engel kalmasın.