10 Haziran 2010 Perşembe

Zamanın Kıblesi/Üç Aylar

''Allah'ım! Recep ve Şaban ayında bizi bereketlendir ve bizi Ramazan'a ulaştır! ''


Efendimiz'in(sav)in duası.

Herkes bir şekilde Ramazan'a ulaşıyor. Ama duada kastedildiği şekilde Ramazan'a ulaşabilmek, hemen önünde bulunan Recep ve Şaban aylarında bereketlenmekle mümkün. Rasul-i Ekrem(sav) Efendimiz, ''Recep ve Şaban ayında bizi bereketlendir'' diyerek yakarıyordu. Bu bereketle de Ramazan'a ulaştırılmasını niyaz ediyordu Yüce Mevla'dan.


Bereketlenmek bir şeylerin artırılması ve çoğaltılması anlamına gelir. Bu bereketlenme gönüllerde olacak, oradan ibadetlere, dualara, hayırlı amellere yansıyacak.


Bir müslüman bu bereketi her günkü ibadetleriyle, dualarıyla ve hayırlı amelleriyle belirli bir düzende zaten yaşamaktadır. Yüce Mevla da ona lütuflarıyla ihsanda bulunmaktadır.


Recep ve Şaban ayı gelince Yüce Mevla'dan ibadetlerimizi ve hayırlı amellerimizi bereketlendirmesini dilemeliyiz. Gönüllerimizdeki kulluk coşkusunu artırması, yeğane hakikat olan zatıyla ilğili irfanımızı çoğaltması için yalvarıp yakarmalıyız. O ihsanda bulunmazsa sadece kendi gayretimizle hiçbir şey elde edemeyeceğimizi, bütün gönlümüzle itiraf etmeliyiz.


Recep ve Şaban aylarında buna daha fazla muhtaç olduğumuzu hissetmeliyiz. Çünkü yılın zirvesi sayılan Ramazan ayı geliyor. Çünkü zamanın kıblesi diyebileceğimiz kadir gecesi biraz ötede duruyor.


''Biz onu (kuran'ı) Kadir gecesinde indirdik. Bilir misin nedir Kadir gecesi? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece melekler ve Ruh (Cebrail as.) her iş için iner dururlar. O gece esenlik doludur; ta fecrin doğuşuna kadar. (kadr suresi/1-5)